BoekenLectuur Aanverwante kankers

Boeken:

De erfenis van Thomas Hodgkin

Jeroen Terlingen
Te verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 
Kostprijs 33 euro verzendkosten inbegrepen.

De ontmoeting met lymfklierkanker is een ontmoeting met jezelf, soms verbijsterend, ongeloofwaardig, met verzet en wanhoop. Je ontmoet eigenlijk jezelf op twee manieren: met je lichaam en met je geest. Beide ontmoetingen kennen hun eigen schaduwen en zonnestralen. Door je ziekte ontmoet je ook anderen, soms teleurstellend maar heel vaak hoopgevend, vol begrip, ondersteunend en warm. Het boek van Jeroen Terlingen schetst op zijn eigen manier deze ontmoetingsreis. Het raakt daarmee de patiënt, de genezen man of vrouw en de omgeving. Als we iets herkennen en begrijpen gaat het ons beter.
 


De ene cel is de andere niet

Jeroen Terlingen 
Te verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Kostprijs 33 euro verzendkosten inbegrepen.

Noodzaak en gevolgen van een stamceltransplantatie In dit boek leest u wat patiënten die een stamceltransplantatie ondergaan en de mensen in hun omgeving moeten weten om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te hebben.
Nauwgezet wordt ingegaan op de geschiedenis, de verschillende soorten stamceltransplantaties en de lichamelijke, geestelijke en maatschappelijke gevolgen van de behandeling. Aparte hoofdstukken zijn gewijd aan de stamceltransplantatie bij kinderen. Vele patiënten en ex-patiënten vertellen openhartig over hun ervaringen. Ook partners, ouders en kinderen komen aan het woord.

 

                                                                                                              

Lectuur:

Helaas heb ik wat te vertellen
Roos Jelier

Een jonge vrouw gaat het gevecht van haar leven aan. Roos Jelier is begin twintig en heeft al anderhalf jaar last van hevige, haast onverdraaglijke jeuk en nachtelijk zweten. Na maanden van het kastje naar de muur te zijn gestuurd, komt de diagnose: de ziekte van Hodgkin. Er volgt een spannende, veelbewogen tijd, waarin Roos een lange reeks chemo’s moet ondergaan en haar leven volledig in het teken van haar ziekte komt te staan. Ze geeft echter niet op, als Roos na twaalf chemokuren beter wordt verklaard wacht haar een nieuwe uitdaging. Door alle behandelingen is haar lichaam vervroegd in de menopauze gekomen.
Maar dan gebeurt er een wonder: nog geen jaar na de behandeling is Roos tegen alle verwachtingen in zwanger. Helaas heb ik wat te vertellen is haar verhaal.
Te verkrijgen via www.boekenarena.nl of in de betere boekhandel.
ISBN 9789022553664 Prijs: 17,95 euro.

 


Een gat in mijn geheugen:
Therapie-geïnduceerde cognitieve veranderingen.

voor verdere info en/of aanpak kan u altijd terecht op onze dienst Hematologie UZG.
Stijn Verleden - klinisch psycholoog
Hematologie - UZ Gent
De Pintelaan 185
B-9000 Gent
Tel: 09 332 57 59 (in de namiddag)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer

 


OMTRENT LYMFOMENOmtrent lymfomen

Een gids voor patiënten en hun omgeving.

Op vraag van enklele patiënten werd een boekje geschreven over lymfomen, ziekte van Hodgkin, non-Hodgkin en omtrent de behandeling. Het is bedoeld als informatie voor patiënten en hun omgeving. Het geeft algemene informatie over wat lymfomen zijn, hoe de diagnose gesteld wordt en wat de huidige behandelingsmogelijkheden zijn. Vooral voor behandeling met chemotherapie werd ruim plaats voorzien. Het dient benadrukt dat het zeker geen leidraad is voor de hehandeling: deze dient op individuele basis beslist door de behandelende hematoloog.

Dr. A. Van Hoof, hermatoloog, A.Z. St. Jan, Brugge

Dit boekje is gratis te verkrijgen bij de voorzitter van de groep LVV:
telefonisch: 059 23 85 65 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


kaftboekjeRocheInformatiegids voor patiënten met folliculair lymfoom.

U hebt net vernomen dat u een folliculair lymfoom hebt…
Dit nieuws roept heel wat emoties op, ook angst.

Misschien voelt u zich wel alleen op de wereld. Het kan ook zijn dat u wat overweldigd bent door de grote hoeveelheid informatie die u moet verwerken. Voor heel wat mensen is lymfoom geen vast omlijnd begrip. Het is een ziekte die men vaak niet goed kan inschatten.

Hier vind u informatie over wat vandaag de behandelingsmogelijkheden zijn die uw arts u kan aanbieden en een paragraaf waarin de bijwerkingen uitgelegd worden die eventueel door de behandeling veroorzaakt worden. U vindt ook een aantal tips om deze neveneffecten te behandelen of te vermijden. Vergeet niet dat het contact met uw medische team dat instaat voor uw behandeling, het belangrijkste blijft. Dit kan niet worden vervangen door om het even welke andere bron van informatie.

N.V Roche Dit boekje is gratis te verkrijgen bij de voorzitter van de groep LVV:
telefonisch: 059 23 85 65 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

                                                                                                              

Aanverwante kankers:

Boek leukemieInformatiegids voor patiënten met
Chronische
Lymfatische leukemie

Wanneer is er sprake van ‘chronische lymfatische leukemie’? Wat zijn de mechanismen? Wat zijn de symptomen? Wat zijn de gevolgen? Hoe wordt de diagnose gesteld, en hoe wordt de ziekte behandeld?

Dit werk is opgevat als een didactische en praktische gids. Het biedt de patiënten met chronische lymfatische leukemie en hun omgeving antwoorden op hun vragen.

Dit boekje werd uitgegeven met de steun van de NV Roche en is ook gratis bij hen te verkrijgen.

Te bestellen via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Boeken / Lectuur Aanverwante kankers