Lectuur BoekenAanverwante kankers

                                                                                                              

Lectuur:

 

Leven met lymfeklierkanker

Deze brochure is sinds 20 oktober 2018 beschikbaar gemaakt door Janssen die hiervoor nauw met LVV samenwerkte. We hebben de handen in mekaar geslagen om patiënten en hun familie en/of geliefden te helpen om lymfeklierkanker beter te begrijpen.  We besteden hierbij niet enkel aandacht aan de ziekte zelf, maar willen ook meer informatie geven over de totaalzorg. Deze brochure is uniek omdat ze vertrekt vanuit het oogpunt van de patiënt en zijn naasten. De persoonlijke verhalen en ervaringen van lotgenoten zijn hier een uitstekend voorbeeld van. 
Door de combinatie van wetenschappelijke kennis en de persoonlijke beleving van patiënten hopen wij een antwoord te bieden op concrete vragen die deze ziekte oproept. 

Wilt u graag deze brochure ontvangen? Stuur ons een mailtje met uw gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0477/82.16.56 en wij sturen u deze graag per post op.

  


 

Helaas heb ik wat te vertellen
Roos Jelier

Een jonge vrouw gaat het gevecht van haar leven aan. Roos Jelier is begin twintig en heeft al anderhalf jaar last van hevige, haast onverdraaglijke jeuk en nachtelijk zweten. Na maanden van het kastje naar de muur te zijn gestuurd, komt de diagnose: de ziekte van Hodgkin. Er volgt een spannende, veelbewogen tijd, waarin Roos een lange reeks chemo’s moet ondergaan en haar leven volledig in het teken van haar ziekte komt te staan. Ze geeft echter niet op, als Roos na twaalf chemokuren beter wordt verklaard wacht haar een nieuwe uitdaging. Door alle behandelingen is haar lichaam vervroegd in de menopauze gekomen.
Maar dan gebeurt er een wonder: nog geen jaar na de behandeling is Roos tegen alle verwachtingen in zwanger. Helaas heb ik wat te vertellen is haar verhaal.
Te verkrijgen via www.boekenarena.nl of in de betere boekhandel.
ISBN 9789022553664 Prijs: 17,95 euro.

 


Een gat in mijn geheugen:
Therapie-geïnduceerde cognitieve veranderingen.

voor verdere info en/of aanpak kan u altijd terecht op onze dienst Hematologie UZG.
Stijn Verleden - klinisch psycholoog
Hematologie - UZ Gent
De Pintelaan 185
B-9000 Gent
Tel: 09 332 57 59 (in de namiddag)

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer

 

Boeken:

De erfenis van Thomas Hodgkin

Jeroen Terlingen
Te verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 
Kostprijs 33 euro verzendkosten inbegrepen.

De ontmoeting met lymfklierkanker is een ontmoeting met jezelf, soms verbijsterend, ongeloofwaardig, met verzet en wanhoop. Je ontmoet eigenlijk jezelf op twee manieren: met je lichaam en met je geest. Beide ontmoetingen kennen hun eigen schaduwen en zonnestralen. Door je ziekte ontmoet je ook anderen, soms teleurstellend maar heel vaak hoopgevend, vol begrip, ondersteunend en warm. Het boek van Jeroen Terlingen schetst op zijn eigen manier deze ontmoetingsreis. Het raakt daarmee de patiënt, de genezen man of vrouw en de omgeving. Als we iets herkennen en begrijpen gaat het ons beter.
 


De ene cel is de andere niet

Jeroen Terlingen 
Te verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Kostprijs 33 euro verzendkosten inbegrepen.

Noodzaak en gevolgen van een stamceltransplantatie In dit boek leest u wat patiënten die een stamceltransplantatie ondergaan en de mensen in hun omgeving moeten weten om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te hebben.
Nauwgezet wordt ingegaan op de geschiedenis, de verschillende soorten stamceltransplantaties en de lichamelijke, geestelijke en maatschappelijke gevolgen van de behandeling. Aparte hoofdstukken zijn gewijd aan de stamceltransplantatie bij kinderen. Vele patiënten en ex-patiënten vertellen openhartig over hun ervaringen. Ook partners, ouders en kinderen komen aan het woord.

 

                                                                                                              

Aanverwante kankers:

Boek leukemieInformatiegids voor patiënten met
Chronische
Lymfatische leukemie

Wanneer is er sprake van ‘chronische lymfatische leukemie’? Wat zijn de mechanismen? Wat zijn de symptomen? Wat zijn de gevolgen? Hoe wordt de diagnose gesteld, en hoe wordt de ziekte behandeld?

Dit werk is opgevat als een didactische en praktische gids. Het biedt de patiënten met chronische lymfatische leukemie en hun omgeving antwoorden op hun vragen.

Dit boekje werd uitgegeven met de steun van de NV Roche en is ook gratis bij hen te verkrijgen.

Te bestellen via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Boeken / Lectuur Aanverwante kankers